Защо хората пазаруват от магазини за дрехи втора употреба?

14 January.2016

Въпреки, че за доста хора в днешното консуматорско общество пазаруването в магазини за дрехи втора употреба е все още тема табу, все пак се наблюдава тенденция към повишаване на потребителите именно на такива дрехи. Естествено личните мотиви на тези хора са много и разнообразни. Ето и някои основни причини да изберете облекло втора употреба следващия път, когато подменяте съдържанието на гардероба си:

  1. Ценови клас. Магазините за дрехи втора ръка на едро и дребно предлагат голямо разнообразие от дрехи, които са на доста добри цени. Това позволява на купувачите не само да спестяват, когато подменят сезонния си гардероб, но и да вземат много повече на брой дрехи. Каква е равносметката? Повече дрехи в замяна на по малко средства - определено си струва да опитате.
  2. По-добро качество. Компаниите, занимаващи се с внос на дрехи втора употреба в България вземат стоката си предимно от държави с качествена потребителска политика като Дания, Германия, Швеция, Швейцария, Холандия, и дори Канада и САЩ. Стоките, произведени за тези страни са с отлично качество и характеристики, често в пъти по-добро от качеството на новите дрехи, които се произвеждат за внос у нас. Именно затова все повече потребители предпочитат да купуват облекло втора употреба внесено от тези държави, вместо нови стоки с турски, индийски или китайски произход. Тъканите на качествените дрехи втора ръка запазват здравината и цветовете си за по-дълго време, а същевременно семейният бюджет след покупката им остава балансиран.
  3. Маркови облекла с по-големи размери. Тези от вас, които обичат да пазаруват в молове, търговски центрове и големи вериги магазини за дрехи са повече от добре запознати с факта, че тези магазини предлагат лимитирана номерация. Често хората, които искат да си закупят дрехи на качествени и добре познати световни марки не могат да го направят не поради липса на средства, а именно защото на българския пазар рядко се предлагат маркови дрехи с по-големи размери. За щастие чуждестранните маркови облекла, които се доставят в България са с всякакви размери, така че и тези от вас, с повече извивки все пак могат да бъдат облечени с модерни и качествени дрехи.
  4. Непрекъснато обновяване на стоката. Тези от вас, които са посещавали магазини на дребно или пък големи складове за дрехи втора ръка знаят, че в тях предлаганите облекла и аксесоари се подменят и обновяват доста по-често отколкото в магазините за бутикова стока, които обикновено изкарват нова колекция веднъж на сезон. Много от по-големите вериги магазини за дрехи втора употреба у нас обновяват асортимента си частично всеки ден или напълно веднъж в седмицата, което осигурява на редовните клиенти по-голям избор.
  5. Уникалност. Веригите магазини за дрехи предлагат голямо разнообразие, но все пак ако си купите нещо от тях има доста голям шанс да видите някой друг ваш приятел или познат със същото облекло. Истинските ценители на уникалния стил и излъчване предпочитат да "ходят на лов" в магазини за дрехи втора ръка, именно защото там шансовете им да намерят уникални дрехи, които да им паснат са в пъти по-големи.

Все още не сте изпитали нито едно от предимствата на пазаруването на дрехи втора ръка? Време е да опитате! Ако пък сте наясно с тях и желаете да откриете свой магазин на дребно, то е време да потърсите бизнес партньор, занимаващ се с внос на дрехи втора ръка, който да ви осигури желаната качествена стока. Не се колебайте да се свържете с Текс Тийм АД, разполагащ с една от най-големите складови бази в Европа и ще получите гарантирано качество на достъпни цени!