Как да изберем подходящият тип дрехи втора употреба за редовните клиенти на нашия магазин?

07 January.2016

Много от клиентите, които посещават складовете за пръв път, непосредствено преди да стартират своя малък или среден бизнес с дрехи втора употреба, всъщност не са съвсем сигурни какъв тип дрехи да изберат, тъй като преди всичко не са наясно с вкусовете на потенциалните си клиенти. Естествено, няма правило, което на 100% да отговори на този въпрос. Всяко ново бизнес начинание безспорно крие доза риск, когато все още не сме опознали пазара. Въпреки че няма как с пълна точност да прогнозирате своите първоначални продажби и да изчислите вложенията си, екипът на Текс Тийм АД може да ви помогне с няколко съвета.

Колко да Вложим?

Едно от първите неща, които трябва да направите преди да посетите склад за дрехи втора употреба, е да прецените какво първоначално вложение сте склонни да направите. Тъй като има различни типове дрехи втора употреба според качеството съответно и цените им за килограм се различават.

Типове Дрехи Втора Ръка

Ето и основните типове дрехи втора ръка на едро според качеството:

  1. Дрехи тип крем/екстра качество. Това са дизайнерски или маркови дрехи от модерни нови колекции, които са нови или добре запазени.
  2. Дрехи тип "А": първо качество. Това са дрехи, които са добре запазени, без видими дефекти и следи от употреба, но от предходни сезони. Възможно е да има и съвсем модерни дрехи, но с леки следи от употреба.
  3. Дрехи тип "Б": второ качество. Това са дрехи от по-стари колекции, леко захабени или с леки дефекти. Абсолютно годни за употреба.

Независимо от кой тип са дрехите, е необходимо при закупуването им да получите документ (сертификат) за произхода им и за това, че са преминали необходимата, регламентирана със закон, дезинфекция.

Кои Страни да Предпочетем?

Страните, утвърдили се като доставчици на висококачествени дрехи към търговци, занимаващи се с внос на дрехи втора ръка в България са САЩ, Канада, Скандинавските страни, Холандия, Англия и Швейцария. Макар и стоките от северноамериканските страни да са малко по-скъпи, поради по-високите разходи за доставка, тяхното отлично качество и известните американски брандове като: GUESS, TOMMY HILFIGER, Calvin Klein, DKNY, Polo ги прави толкова търсени от клиентите. Това е и една от главните причини, поради които те могат да Ви спечелят редовни и доволни клиенти.

Естествено, бизнесът с внос на дрехи втора употреба, както и продажбата им от търговци на дребно, както всеки друг бизнес има своите тънкости. Ако все още имате колебания относно типа стока, която искате да заредите в магазина си, когато посетите склада на Текс Тийм АД, непременно се консултирайте с екипът.