Как да изберем доставчик на дрехи втора употреба?

15 December.2015

Ключът към успешен бизнес в сферата на търговия с дрехи втора употреба е неминуемо свързан с намирането на правилните доставчици на едро. Връзката с благонадеждни доставчици на дрехи втора ръка на едро ще Ви подсигури възможността да предлагате на Вашите клиенти значително по-голямо разнообразие от артикули. Трябва да знаете, че в бизнеса с дрехи втора употреба разнообразието е абсолютно задължително, тъй като голяма част от крайните потребители посещават магазини за втора употреба не само заради по-изгодните цени, но и заради по-големия асортимент от модели, различни от тези в големите вериги магазини за нови стоки.

Естествено, въпросът, пред който се изправя всеки малък и среден търговец на употребявани дрехи у нас, е как да се свърже с вносител на такива стоки, който разполага със склад за дрехи втора употреба. Ако се интересувате от отговора му - прочетете тази статия до самия и край, тъй като в нея ще изброим някои от най-важните фактори за намирането на подходящи вносители на дрехи втора ръка. Чудите се как може да спестите време, пари и не на последно място нерви?

Силата на Интернет

Най-лесният и разпространен начин за търсене на фирми доставчици си остава интернет. Има доста компании занимаващи се с внос и износ на преоценени и употребявани стоки, чийто координати могат да бъдат намерени в уеб пространството. За съжаление, не всички фирми, които се рекламират онлайн осигуряват качествени стоки и услуги. Затова винаги е добре щателно да проучите тези, с които бихте искали да работите, преди окончателно да се договорите с тях и да се обвържете чрез някакъв вид писмено споразумение. Най-добре би било да установите личен контакт с потенциалните вносители на дрехи втора ръка, с които бихте желали да работите.

По-малко е Повече

Бъдете извънредно предпазливи и внимателни, когато избирате компания, занимаваща се с внос на дрехи втора употреба. Опитайте се да лимитирате възможностите си до 2 или 3, преди да направите сравнение между цените и времето на доставка, качеството на дрехите, произхода им, както и много други фактори.

Всъщност преди да започнете да правите каквото и да било сравнение между различни компании вносители, е добре Вие самите да уточните със себе си своите изисквания и визия към фирмата, с която бихте искали да работите. Определете типа и категорията дрехи втора употреба, които искате да продавате на своите клиенти, цената, която сте склонни да платите, уточнете своите изисквания към локацията на доставчика и съхранението на дрехите, които предлага. Изяснете какво разнообразие от облекло искате да продавате на крайния потребител (т.е. асортимента на магазина си) - мъжки, дамски, или детски дрехи, летни или зимни дрехи, спортна екипировка, бельо, обувки, чанти и други аксесоари. Проучете дали доставчикът, който сте избрали може да Ви осигури всички видове артикули, които бихте искали да предлагате.

ЗАПОМНЕТЕ: Цената на стоката сама по себе си не означава нищо, ако няма насреща съответстващото й качество, както и обратно.

Разумни Инвестиции

Изчислете внимателно първоначалната си инвестиция и нейната потенциална възвръщаемост. Обикновено доставките на по-голямо количество с по-нискокачествена стока би било доста по-евтино от доставката на бутикови артикули втора ръка. Но, ако таргетирате потребители от по-висок клас, с по-добри доходи, за Вас би било по-подходящо да инвестирате повече в качество, а не в количество.

Ако търсите компания предлагаща дрехи втора ръка на едро с разумни цени от висок клас, то Текс Тийм АД е фирмата, която може да помогне на вашият малък и среден бизнес с облекло втора употреба. Ние работим с качествени оригинални стоки на различни популярни брандове, внос от Дания, Германия, Швейцария, Холандия, Канада и САЩ.