Пазарът за дрехи втора употреба по света - факти и митове

08 June.2016

Мит №1: Само Стари Модели и Колекции в Магазините

Ще се изненадате, но в магазините за употребявано облекло има много уникални модели в модерни цветове и кройки. Повечето дрехи втора ръка в България са произведени за бутици в Западна Европа, Америка и Канада, където модата е с едни гърди напред от тази у нас. Горчивата истина е, че всъщност често скъпите дрехи и стоки, предлагани в моловете у нас, вече не са актуални в други европейски страни.

 

Мит №2: Дрехите са Нехигиенични

Грешно. Всяка една партида внесена на територията на България, по закон е съпроводена със санитарен сертификат удостоверяващ нейната дезинфекция. Тези от вас, които поставят здравето си на първо място, могат спокойно да пазаруват от магазини за секънд хенд облекло.

 

Мит №3: Дрехите Втора Употреба са за хора с ниски финансови възможности

Нищо подобно! Магазините за употребявано облекло се посещажат от всички. Има клиенти с високи, средени и по-ниски доходи.. Доста хора търсят в тези магазини уникални, специфични модели, подходящи за техния личен стил - дрехи, които не могат да се намерят по магазините за конфекция, където изборът е ограничен. Друго предимство на дрехите втора употреба е качеството им - те са с доста по-високо качество от китайските дрехи, заливащи нашия пазар.

 

Мит №4. Секънд Хенд e Само за Възрастни или Хора с Наднормено Тегло

Съвременният пазар на употребявани дрехи е различен от този преди 10 години. В днешните търговски обекти можете да видите хора от всички възрастови групи: малки деца с родителите си, тийнейджъри с индивидуален стил, елегантни бизнес дами, ученици и студенти, както и по-възрастни хора. А що се отнася до размерите на дрехите, които се предлагат - те са най-често S, M, L и XL. Разбира се, има и по-големи и по-малки размери дрехи в отделни секции, за да могат всички клиенти да намерят подходяща за тях дреха.

Разбира се, това са само някои от най-популярните митове, които не бива да ви спират от пазаруване в секънд хенд магазини. Истината е, че в тях можете да откриете истински "съкровища" на модерни марки. Така можете да почертаете своята уникалност и индивидуалност. Ако знаете и други митове, споделете ги с нас в секцията с коментарите.