Защо дрехите втора употреба може да са по-качествени от нови дрехи?

22 March.2016

Обикновено, масовият потребител на дрехи в България, който досега не е пазарувал в магазини за облекло секънд хенд често се чуди защо броят на тези "бутици" нараства с такава бърза скорост. Нима средностатистическият българин не е в състояние да купува нови стоки? Нима вече сме толкова бедни, че да не можем да си осигурим лукса да си закупим нови дънки, блузи, якета и т.н.? Истината, естествено е далеч от тази идея.

Днес ще ви разкрием тайните на потребителят на дрехи втора ръка, за да намерим истинските причини за засиленото потребление на облекло, обувки и аксесоари секън хенд.

1. Качеството на дрехите внесени от Западна Европа и Америка е многократно по-добро от качеството на новите стоки, произведени в Индия, Бангладеш и Китай, които са предназначени за внос в България.

Редица потребители, които съзнават това предпочитат да си закупят стари, но запазени дрехи, от хубава и здрава материя, отколкото да платят повече за нещо, което има много по-къс период на експлоатация. Тук не става въпрос толкова за цената, която ще бъде платена, а по-скоро за качеството получено в замяна. Текстийм търгува с най-добрите дрехи от Канада, САЩ, Холандия, Швейцария, Дания и Германия.

2. Макар и предимно от стари колекции, моделите дрехи, които могат да се открият в магазини за дрехи втора ръка са съвременни. Голяма част от тях, не отстъпват по нищо на марковите модели, които могат да се отрият в скъпите бутици и мола.

Често се оказва, че така наречените вериги за маркови стоки, предлагат модели, които са от доста стари колекции, като цената естествено е все така висока. Тъй като голяма част от българските потребители са наясно с този факт, те все повече и повече предпочитат да заложат на онлайн пазаруването, директно от сайта на съответния производител на тази марка. За тези, които все пак нямат нищо против да купуват модели от по-стари колекции, могат да го направят на доста по-ниска цена в бутиците за облекло секън хенд.

3. Ниската цена води до по-високо потребление.

Дори и семейства с добри финансови възможности често предпочитат да пазаруват в магазини за дрехи втора употреба, защото това им дава възможността да закупят много повече на същата цена. Т.е. те харчат същото количество пари, но получават много повече дрехи с по-високо качество на материите и изработката. Това им дава възможност да подменят гардероба си всеки сезон без да вредят на семейния бюджет.

4. Разнообразието от модели е по-богато.

Обикновено масовият пазар не предлага стоки и дрехи, които са уникални. Повечето търговски обекти предлагат еднотипно облекло. Именно затова, доста от клиентите на секънд хенд магазините ги посещават. Там биха могли да открият нещо уникално и същевременно все така модерно.

5. Хората с по-пълна фигура не могат да намерят качествено облекло на достъпни цени в търговските мрежи. Стоките, които се предлагат за тях са предимно с Турски или Азиатски произход и се износват бързо.

Търговските обекти за облекло втора ръка често привличат редовни потребители, попадащи в т.нар. категория "гигант". Истината е, че рядко хората с наднормено тегло могат да пазаруват от магазините в бутиците, където колекциите са с лимитирани бройки и размери. За щастие много западноевропейски държави търгуват с такива стоки и внесените оттам дрехи втора ръка, с големи размери, са модерни и с отлично качество. А какво по-добро от това за любителите на макси модата на достъпни цени?